El passat 20 de juny es va celebrar a Barcelona la presentació del llibre “Explora Catalunya amb Cori Calero”, basat en el popular programa “Espai Terra” de TV3. L’acte va tenir lloc a la Casa del Llibre de Rambla de Catalunya i va comptar amb l’assistència del meteoròleg Tomàs Molina i la periodista Cori Calero.
Llegir més

La nostra guia Pirineus de Girona – Costa Brava. 51 rutes a peu, amb bicicleta i en caiac, de Sergi Lara ha rebut el Premi Editorial del Llibre de Muntanya Artur Osona 2016 que reconeix la feina d’autors i editorials en la divulgació de la cultura de muntanya i que està organitzat per la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra, una important fira dedicada als professionals i aficionats del sector de la muntanya en tots els àmbits.

 

El lliurament de premis va tenir lloc durant la celebració de la Fira el segon cap de semana de novembre i va comptar amb la presència del Conseller de Cultura, Santi Vila, i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. En representació de Triangle Postals van assistir-hi Malva Calzado i Pau Calero.

 

En relació al premi, el president del jurat va declarar: “L’autor ha aportat guies poc freqüents a la bibliografia muntanyenca, Himàlaia, Sardenya… i de molt variada sobre les nostres muntanyes des de la Vall d’Aran fins al Cap de Creus. El jurat ha considerat que les descripcions eren molt clares i precises, que s’han incorporat sempre dins el nostre patrimoni natural i humà, els mapes també són molt correctes, les fotografies són molt bones, com totes les de les publicacions de Triangle. Premiem doncs, en aquest cas, tant l’autor com l’editorial.”

 

Tens més informació sobre el llibre premiat a la web de Triangle.

El passat 4 de febrer es va inaugurar a Barcelona una placa en memòria de l’escriptora i activista social Isabel Núñez (Figueres, 1957 – Barcelona, 2012).

L’homenatge va tenir lloc davant del número 7 del carrer d’Arimon, al barri de Sant Gervasi, on es troba l’arbre bicentenari que Isabel Núñez va aconseguir salvar de les urpes d’una immobiliària que pretenia talar-lo per construir-hi un edifici. Des d’aleshores l’arbre, un ginjoler, s’ha convertit en un símbol de resistència enfront dels poderosos, i les vicissituds dels fets queden magistralment recollits en el seu llibre La plaza del azufaifo (Melusina, 2008).

A l’acte van intervenir José Luis Guerín, cineasta, Itziar González, arquitecta i exregidora, David Cirici, escriptor, Guillermo Aguirre, antropòleg i fill d’Isabel Núñez, i l’alcaldessa Ada Colau.

Isabel Núñez, a més de traductora i crítica literària, va ser una excepcional escriptora amb un personalíssim estil literari que pot admirar-se en els seus contes Crucigrama (Galería H2O, 2006), Algunos hombres… y otras mujeres (Menoscuarto, 2009), l’assaig sobre la guerra a l’antiga Iugoslàvia  Si un árbol cae: conversaciones entorno a la Guerra de los Balcanes (Alba editorial, 2009) o a la novel·la pòstuma Entonces (Alfabia, 2013).

Nosaltres vam tenir l’immens plaer de treballar-hi i publicar el seu llibre Mis postales de Barcelona (Triangle Postals, 2012), ), “un bellísimo libro, descripción de un íntimo paisaje urbano, la ciudad que mi generación ha perdido. Leerlo ha sido una experiencia extraña porque llegué a él tras haberme conmovido con Emily Dickinson y El viento comenzó a mecer la hierba (Nórdica) y creía que tardaría en registrar emociones tan altas. Pero no fue así. Quizás mecido por la hierba alta del efecto Dickinson, percibí una continuidad natural entre un libro y otro” (Enrique Vila-Matas, a El País, el 30 d’abril de 2012).

Isabel Núñez ens va deixar ja fa quatre anys. Potser els primers versos del poema de Blas de Otero Me queda la palabra serveixin de consol i homenatge: “Si he perdido la vida, el tiempo, todo / lo que tiré, como un anillo, al agua, / si he perdido la voz en la maleza, / me queda la palabra”.

Ens queda la teva paraula, Isabel.

El programa Els entusiastes, que emet la televisió pública balear (IB3), està dedicat a persones i entitats que destaquen per la seva creativitat, innovació i compromís en l’àmbit de la cultura.

Ens sentim honorats i orgullosos a l’hora d’haver estat triats com a protagonistes d’un dels seus reportatges.

Si ens voleu conèixer —o si ja ens coneixeu i voleu saber-ne més— cliqueu aquest link, amb entusiasme!

Triangle Books presenta el llibre Barcelona festes • festivals • festes, un projecte que combina el luxe del llibre imprès amb espectaculars vídeos. Les pàgines de text i fotografies estan enriquides amb produccions audiovisuals que podràs gaudir en els teus dispositius Android o iOS gràcies als codis QR que trobaràs a l’interior del llibre.

A <em>Barcelona festes • festivals • festes</em> descobriràs totes les festes tradicionals de la ciutat, els seus orígens, el seu significat, els seus elements característics… i tot el que necessites saber per entendre el seu vessant més cultural i gaudir al màxim de les festes de Barcelona.

<em>Barcelona festes • festivals • festes</em> es presenta en una cuidada edició trilingüe en tapa dura de més de 220 pàgines amb textos de Teresa Duran i Armengol i espectaculars fotografies i vídeos de l’equip de Triangle Postals.

El llibre ja és a la venda a les millors llibreries.